KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Jak przygotować dziecko na wizytę w Poradni w czasie epidemii koronawirusa?

Drodzy Rodzice bardzo ważne jest, abyście  przed wizytą przygotowali Wasze dzieci na nowe warunki w jakich odbywać się będzie diagnoza i wytłumaczyli, że podobnie jak w wielu innych miejscach musimy obecnie przestrzegać pewnych zasad:

- ważne jest zdezynfekowanie rąk przed wejściem do Poradni,

- zmierzona zostanie Wam temperatura przy użyciu termometru bezdotykowego,

- pracownicy Poradni będą w maseczkach i rękawiczkach,

- w gabinecie, na biurku zamontowana została bariera z plexi,

- klienci Poradni powinni przebywać w maseczkach ochronnych i rękawiczkach,

- zalecane jest zachowanie dystansu pomiędzy osobami,

- zabierzcie ze sobą na wizytę własne przybory do pisania,

Pamiętajmy, że Rodzic i Dziecko w dniu wizyty nie mogą ujawniać żadnych objawów infekcji. Ważne jest, aby Dzieci wiedziały, że zachowanie wszystkich procedur, choć czasem utrudnia nam kontakt i swobodę, to jest wyrazem naszej troski o zdrowie każdego z nas.

pluszowy mis w maseczce
 
Zgodnie z Rozporządzeniem MEN  z 29 kwietnia 2020 roku o przywróceniu stacjonarnego trybu pracy poradni psychologiczno-pedagogicznych informujemy, iż z dniem 04.05.2020 roku nasza placówka wznawia działalność diagnostyczną. Zainteresowanych rodziców prosimy o kontakt telefoniczny w celu ustalenia wizyty w Poradni. Natomiast zadania statutowe, które nie musza być realizowane w siedzibie Poradni, w trosce o nasze wspólne bezpieczeństwo będą nadal prowadzone z wykorzystaniem technik i metod zdalnych. Procedury przyjmowania dzieci w Poradni w czasie epidemii zostaną opublikowane w możliwie najbliższym czasie.
 

Drodzy Państwo!

Obecna sytuacja epidemiczna wywołała potrzebę przeorganizowania naszej pracy w Poradni na opcję zdalną. Zależy nam na tym, aby utrzymać ciągłość kontaktu z Państwem- Rodzicami i Państwa Dziećmi. Traktujemy poważnie zasady Kodeksu Etycznego, który wiąże się z pracą w naszym zawodzie, dlatego chcielibyśmy przekazać Państwu informacje o tym, jak chcemy zadbać o wspólny komfort rozmów i kontaktu online.

Zasady komunikacji

  1. Formę kontaktu zaproponuje telefonicznie specjalista Poradni.
  2. Przed przystąpieniem do kontaktu terapeutycznego z dzieckiem wymagana jest zgoda rodzica.
  3. Chcąc zadbać o bezpieczeństwo i komfort klienta Poradni (dziecka, rodzica) biorącego udział w konsultacji bądź terapii, zwracamy się do rodziców/opiekunów
    o zapewnienie:
  • dostępu do sprawnie działającego połączenia internetowego;
  • intymnego miejsca na spotkanie (oddzielny, zamknięty pokój);
  • słuchawek z funkcją mikrofonu, jeśli jest potrzeba zapewnia lepszego komfortu rozmowy.
  1. Zabrania się nagrywania i rejestrowania rozmów specjalistów z klientem Poradni, zarówno przez klienta jak i psychologa. Pracownik zapyta o to czy rozmowa nie jest rejestrowana.
  2. Forma kontaktu online jest tymczasowym sposobem komunikacji. Po zakończeniu stanu epidemii i przywróceniu stacjonarnej formy pracy Poradni, specjaliści wracają do spotkań bezpośrednich z klientami Poradni.

W razie pytań prosimy o kontakt z sekretariatem Poradni.   

Zachęcamy do obserwacji naszej strony internetowej. Proponujemy Państwu ciekawe materiały do pracy z dziećmi.

Kontaktu od Państwa oczekujemy pod numerami telefonu (43) 675 20 46

                                                                                               kom. 508 704 469

                                                                                               kom. 508 704 434     

Znajdą nas Państwo również poprzez aplikację WhatsApp.

Proponujemy Państwu również kontakt z poszczególnymi specjalistami drogą e-mailową na adresy podane poniżej:

Adres e-mailowy

ppplask.klos@gmail.com

ppplask.sobala@gmail.com

ppplask.blaszczykiewicz@gmail.com

ppplask.rybinska@gmail.com

ppplask.andrzejewska@gmail.com

ppplask.skurpel@gmail.com

ppplask.kwiatkowska@gmail.com

ppplask.orlowska@gmail.com


Zachęcamy do zapoznania się z materiałami znajdującymi się w zakładce PUBLIKACJE

Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna w Łasku

Poradnia udziela pomocy dzieciom, młodzieży, ich rodzicom, nauczycielom przedszkoli, szkół i placówek działających na terenie Powiatu Łaskiego oraz dzieciom nieuczęszczającym do szkoły zamieszkującym w rejonie działania. Poradnia jest placówką publiczną i korzystanie z jej pomocy jest dobrowolne i bezpłatne. Do poradni można zgłosić się bez skierowania.

STATUT PORADNI

Godziny pracy

Sekretariat:

poniedziałek, wtorek, czwartek: 7:30 - 15:30

środa: 7:30 - 16:00

piątek: 7:30 - 15:00

Gabinety specjalistyczne:

poniedziałek - czwartek: 8:00 - 17:00

piątek: 8:00 - 15:00

Zapisy możliwe pod nr tel: 436752046 w godzinach pracy sekretariatu